Partner van de Verspillingsvrije Week

Een kwart van ons eten in Nederland wordt verspild. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Deze boodschap delen we tijdens de Verspillingsvrije Week met heel Nederland. Doet jouw organisatie ook (weer) mee als partner van de Verspillingsvrije Week?

Meld je organisatie aan

Van 9 t/m 15 september (week 37) gaan we samen met een groot aantal partners Nederlanders inspireren en activeren om een week lang niets weg te gooien.  

Wil jij met jouw organisatie meedoen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar week@samentegenvoedselverspilling.nl . Meedoen is gratis.

Inspiratie

Wil je inspiratie wat jouw organisatie kan doen tijdens de Verspillingsvrije Week? Of tips om je impact te vergroten? Download dan een van onderstaande documenten.

Campagneboodschap

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Doe daarom ook mee aan de Verspillingsvrije Week van 9 tot en met 15 september! Wanneer je verspillingsvrij eet, ben je lekker bezig voor de planeet.

Slim omgaan met je voorraad
Minder eten verspillen; dat is wat we allemaal willen. Toch houdt de één weleens een paar boterhammen over en ontdekt de ander het restje pasta in de koelkast net te laat. Door regelmatig je voorraad te checken en te koken wat eerst op moet, voorkom je al een hoop voedselverspilling. Een simpele daad voor een beter klimaat!